Какво включва ремонта на апартамент до ключ?

Ремонти

Ремонтът на апартамент до ключ е популярна услуга в строителните фирми. Включва цял набор от произведения. След такъв ремонт апартаментът е напълно готов за живеене.

Ремонтите до ключ стават все по-търсени. Ще ви кажем какво включва тази услуга и какви са нейните предимства.

Какво е ремонт до ключ?

Ремонтът на апартаменти до ключ в София включва пълен списък на работите в целия апартамент или отделна стая. В този случай една фирма ремонтира напълно стаята: изравнява стените, полага електрически кабели, завършва стените, тавана и др. След ремонт на апартамента остава само да се подредят мебелите и домакинските уреди. Не е необходима допълнителна работа.

Списъкът на работите по време на ремонт до ключ зависи от помещенията и първоначалното им състояние. Основната идея е след приключване на работата собственикът да получи напълно завършен интериор, който не се нуждае от допълнителни модификации.

Понятието „ремонт до ключ“ често се бърка със сложни ремонти. Това са подобни услуги, но имат някои разлики. Разликата е, че цялостния ремонт е пълното завършване на цял апартамент или къща, докато ремонта до ключ може да се извърши в отделна стая. Не е нужно да напускате апартамента си за това. Собствениците могат да живеят в спалнята и хола, докато майсторите ремонтират банята.

Какъв вид работа включва ремонтът на апартамент до ключ?

Ремонтът до ключ е комплекс от работи. Те се извършват последователно от един екип работници. Ремонтът започва с изготвяне на проект и завършва, когато апартаментът е напълно готов за живеене.

Какво включва ремонт на апартамент до ключ:

 • Разработване на проекта. За да направите това, трябва да инспектирате помещенията, да направите необходимите измервания и да съставите план.
 • Ако ремонтът включва преустройство на апартамента , тогава може да се изисква одобрение от съответните органи. Ремонтът не може да започне без получаване на разрешителни.
 • Изготвяне на прогнози, изчисляване на бюджета за ремонт. Цената на работата и материалите се съгласува с клиента и се отразява в договора.
 • Закупуване на строителни и довършителни материали. Ако собственикът на апартамента иска сам да закупи материали, тази стъпка се пропуска.
 • Демонтаж на съществуващото покритие. За апартамент в нова сграда без довършителни работи този етап не е необходим.
 • Къртене на прегради. Това е необходимо само ако ремонтът включва преустройство.
 • Монтаж на нови дялове, ако е необходимо.
 • Монтаж или подмяна на ел. инсталация.
 • Изравняване на стени , подове, тавани.
 • Довършителни работи. Технологията на довършителни работи зависи от избраните материали. За стени могат да се използват тапети, декоративна мазилка и боя. За подови настилки – балатум, паркет, ламинат, дюшеме. За таван – боя, стреч дамаска, окачени конструкции.
 • Извозване на строителни отпадъци.
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Счетоводна кантора за град Русе, съобразена с нуждите на вашия бизнес

Това е примерен списък. В конкретен проект тя може да бъде намалена или разширена в зависимост от сложността на работата, предназначението и състоянието на помещенията. Например,  ремонта на банята до ключ включва също демонтаж на стари и инсталиране на нови водопроводни инсталации, подмяна на канализационни тръби и почистване на вентилация.

Ще разработим дизайнерски проект, ще закупим материали, ще извършим всички необходими ремонти и ще извозим боклука. Оставете заявка за консултация със специалист.

Ползите от този подход при ремонти

Често се избират професионални ремонти до ключ вместо довършителни работи „направи си сам“. Също така е много по-изгодно, отколкото да поръчате отделно грубо и фино покритие .

Предимства на ремонта на апартамент до ключ:

 • Удобство. Цялата работа се извършва от един екип. Не е необходимо да се свързвате с няколко изпълнители за извършване на различни видове работа. Собственикът на имота общува само с един управител, а той от своя страна контролира работата на майсторите.
 • полза. Цената на комплекс от работи е по-ниска от поръчката на няколко отделни услуги. 
 • Кратко време. Цялата работа се извършва от един екип майстори. Това изисква по-малко време, отколкото да поръчате всяка услуга поотделно или да извършите ремонта сами.
 • Не е необходима специална подготовка.  Списъкът с работи, включени в ремонта на апартамента до ключ, включва демонтаж на прегради, премахване на стари покрития и други видове подготвителни работи. Собственикът трябва само да предложи идея за завършен интериор.
 • Няма нужда да извозвате боклук след ремонт.  Ремонтът на апартамента до ключ включва извозване на боклука. След приключване на работата апартаментът е напълно готов за живеене.
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Ремонти.net - всичко за ремонта, обзавеждането, дома

При планирането на ремонта се вземат предвид всички желания на собственика и нуждите на членовете на семейството. След приключване на ремонта клиентът получава напълно реализиран дизайнерски проект .

Какво е включено в цената на ремонта до ключ, от какво зависи?

Цената на работата се изчислява след разработване на проекта и изготвяне на оценка . Влияят се от следните фактори:

 • Площта на апартамента или стаята, където ще се извършва работата. Цената се изчислява на квадратен метър, така че колкото по-голяма е площта, толкова по-скъп ще бъде ремонтът. Цената може да видите на нашия уебсайт.
 • Необходимостта от преустройство. Преустройството на апартамент изисква одобрение от управителните органи. Това е сложен и отнемащ време процес. Ремонтите с преустройство са по-скъпи и изискват повече време от обикновеното довършване.
 • Първоначално състояние и опис на работите. Ако апартаментът е в стара сграда, тогава може да се наложи смяна на тръби, радиатори, дограма и др. Такива ремонти ще струват повече от довършването на апартамент в нова сграда .
 • Клас на използваните строителни и довършителни материали. Клиентът може да избере довършителни материали в зависимост от личните предпочитания и бюджета за ремонт. Често собствениците на жилища питат дали материалът е включен в ремонта до ключ. Клиентът може сам да закупи строителни материали и да плати само за работата. Въпреки това е по-добре черновите материали да бъдат закупени от изпълнителя. Професионалистите ще изчислят точно необходимото количество материали. Строителните компании често получават отстъпки за покупки на едро.
 • Спешност. Ако ремонта трябва да се извърши възможно най-бързо, тогава е възможна работа на две смени. Първият работи шумно, а вторият – тихо. В този случай работата ще бъде завършена по-рано, но ще струва повече.
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  За да намерите добър счетоводител за вашата строителна фирма, можете да предприемете следните стъпки:

Пълната цена на работата е посочена в оценката и договора. Ако преди завършване на работата се окаже, че са необходими допълнителни действия или материали, тогава тяхната цена трябва да бъде посочена в допълнителното споразумение.

Ремонти.net
Add a comment