Ремонт на апартаменти по европейски стандарти

Ремонти

През деветдесетте години на миналия век в България дойде такава концепция като европейско качество за ремонт на апартаменти. По това време повечето хора дори не са имали възможност просто да залепят отново тапетите, а богатият сегмент от населението преустройва апартаментите си в луксозния клас. Оттогава се появи мит, че ремонта на апартамент до ключ в европейски стил е неоправдано скъп и непрактичен. Всъщност това не е вярно. Ще ви кажем какво се има предвид под европейски качествен ремонт на апартамент тогава и сега, какви са неговите характеристики и как да разберете цената в София.

Какво е „Европейски ремонт на апартаменти“ – поглед от миналото…

Няма нужда да напомняме, че през миналия век жилищата бяха предимно стандартни и идентични. Визуално всеки ремонт, като се има предвид оскъдният избор на налични материали, се свеждаше главно до икономичния вариант: варосане на таваните, покриване на стените с евтини тапети, подмяна на стар линолеум, боядисване на тръби, радиатори, рамки и врати.

Западните технологии драматично промениха ситуацията: хората, които имаха финансови ресурси и желанието да направят домовете си по-удобни, стилни и различни от стария модел, получиха нови възможности. Довършителните материали от европейски производители и новите правила за тяхното използване откриха нова ера за нас в ремонта на апартаменти.

Какво първоначално означаваха „европейските стандарти“ за ремонт:

 • подмяна на ВиК оборудване и комуникации;
 • монтаж на окачени тавани, тавани на няколко нива;
 • боядисване на стени и нанасяне на декоративна мазилка;
 • използване на фототапети и пана;
 • нови видове подови настилки (ламинат);
 • създаване на сложни модели на пода, подчертаващи границите между покритията;
 • преустройство на апартамента (който почти никога не е бил използван преди);
 • създаване на ниши в стените (за предпочитане с осветление);
 • изграждане на бар плот в кухненската част.

Днес все още се използва този често срещан термин „европейски ремонт на апартаменти“, но придоби по-модерни конотации.

Какво включва ремонт на апартамент до ключ в наше време?

Мнозина все още вярват, че модерният европейски ремонт на апартамент е луксозен интериор, включващ скъпи материали и елементи. Всъщност това не е съвсем вярно, тъй като тази технология включва:

 • Използване на висококачествени материали (но на достъпна цена) при ремоделиране и довършване на повърхности. Предпочитание се дава на екологично чисти, практични и издръжливи материали.
 • Извършване на всички видове ремонтни дейности: от проверка на здравината на подовете до монтаж на первази между повърхностите.
 • Прилагане на съвременни технологии.
ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Редът за ремонт на апартамент в нова сграда: Пътеводител за успешно осъществяване

По желание на клиента при ремонта на апартамента до ключ могат да бъдат включени следните елементи:

 • Изпълнение на ексклузивен дизайнерски проект.
 • Производимост на крайния резултат (внедряване на системи „умен дом“, „топъл под“ и др.).

Планиране и проектиране за евроремонт на апартамент

Наемането на професионален интериорен дизайнер е основен компонент на висококачествения европейски ремонт. Специалист от този профил е в състояние да превърне всяко жилищно пространство в уютно, оригинално и удобно място за комфортен живот. В този случай се използва оформлението на апартамента, неговия интериор, а в основата на всички трансформации са предпочитанията и желанията на жителите.

При създаването на интериор „според всички правила“ за всички стаи се спазва принципът на един стил, който се определя от индивидуалните вкусове на клиентите. Затова дизайнерът планира всичко, когато ремонтира апартамент: вътрешна декорация на стаи, водопровод, осветление, електрическо окабеляване, вентилация. Понякога мебелите и интериорните елементи от желания стил също се избират от дизайнера.

Ако желаете ремонт на баня в европейски стил може да се свържете с нашата компания „ВМ Ремонти”

За да можете да видите на живо дизайна и интериора още преди да е направен европейският ремонт, обикновено се използват художествени колажи и 3D визуализации. Собствениците могат да „опитат“ бъдещия интериор и да направят някои корекции на този етап, след което няма да е необходимо да ремонтирате нищо в завършения ремонт.

Дизайнерът определя и материалите, необходими за качествен евроремонт на апартамента, като по време на ремонта осъществява персонален надзор, за да може ремонтният екип да изпълни правилно всички идеи, заложени в проекта. Често дизайнерът помага и при закупуването на мебели и интериорна декорация.

Етапи на ремонт по “Европейски” стандарт

Европейски ремонт на апартамент предполага идеалното завършване на помещенията, за да се постигне това, трябва да извършите ремонт, като вземете предвид необходимата хронология и определено ниво на качество на работа.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Какво включва ремонта на апартамент до ключ?

1. Дизайнерски проект.

Както бе споменато по-горе, участието на проектанта в целия ремонтен процес е първостепенна необходимост. Този специалист ще придружава ремонта до монтирането на мебелите и свързването на всички осветителни тела. Дизайнерският проект е основата, върху която ще бъдат изготвени ремонтната, електрическата и водопроводната част на работата. Също така въз основа на дизайнерския проект ще бъдат закупени строителни и довършителни материали и ще бъде изчислена крайната цена на ремонта.

2. Демонтаж.

Ако апартаментът не е нов, ние се отърваваме от всичко и оставяме „голи стени“. При планирано преустройство и събаряне на каквито и да е стени, ние се снабдяваме с необходимите документи, така че всичко да е в съответствие със закона и да не нарушава конструкцията на сградата.

3. Преустройство.

Това включва инсталиране на нови прегради, обединяване или разделяне на стаи, създаване на нови отвори за врати или прозорци и пълна подмяна на прозорци и врати. Преустройството на апартамента е отлично решение за нестандартни идеи. Тя ви позволява да реализирате вашите желания и да направите стаята възможно най-близка до вашите идеи.

4. Монтаж на ел. и ВиК мрежи.

Водопроводните кабели се отстраняват в стените (най-често в създадени кутии), използват се само съвременни материали (за водоснабдяване – мед, метална пластмаса и други, за канализация – поливинилхлоридни тръби). Отоплението се извършва по различни начини – всичко зависи от ситуацията; обикновено се използват леки модерни радиатори.

Електрическото окабеляване се монтира стриктно в съответствие с проектния проект; отделно се монтират линии за домакински уреди с висока консумация на ток. В помещенията проводниците обикновено са скрити в жлебове, за да ги скрият напълно в стените, подовете и таваните; Обикновено те използват медни проводници с поне двойна изолация.

5. Изравняване на повърхности.

Колкото по-гладки и гладки са те, толкова по-добре и по-съвместимо с идеята за европейско саниране. Само така плочките и паркетът ще бъдат положени равномерно, вградените мебели ще паснат наравно със стените и ще паснат точно в ъглите (които трябва да са 90 градуса). За изравняване на стени и тавани се използват мазилкови разтвори, за създаване на многоетажни композиции се използва гипсокартон, а за подове се използват различни смеси на циментова основа (извършва се замазка или саморазливна настилка). За да стане идеално гладко, всичко се прави „до фара“.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Счетоводство в крак с времето

6. Довършителни работи.

Различава се от довършването при конвенционален основен ремонт с използването на скъпи и екологични материали. Например масивни дървени дъски или коркови подови настилки. За декориране на повърхността на стените от време на време се поръчва  декоративна мазилка . Мазилка, скъпи видове окачени тавани (тъкан, сатен, многостепенни конструкции) също са често срещани за ремонти с европейско качество. И, разбира се, цялата тази работа се характеризира с още по-голяма грижа и точност от обикновено.

Ако говорим за избора на водопроводни инсталации, тогава си струва да посочим като пример: душ кабини с широка функционалност, хидромасажни системи, бидета и др.

Разберете цената на ремонта до ключ на вашия апартамент

Въпросът „колко струва един европейски ремонт до ключ“ е актуален и изисква индивидуално решение. Дори и най-опитният мениджър няма да може да каже направо колко ще струва в крайна сметка един европейски ремонт на апартамент.

За да разберете цената на ремонта до ключ на апартамент с европейско качество в София, свържете се със служителите на нашата компания и се обадете на геодезист. Измерванията се извършват във всеки район на София! Или използвайте калкулатора за ремонт на уебсайта и сами изчислете предварителната цена. Ще се радваме да станем ваш надежден изпълнител и да извършим както евтини ремонти в икономична класа, така и дизайнерски ремонти на апартаменти с европейско качество.

Ако се свържете с компанията „ВМ Ремонти“, ние ще извършим ремонти с европейско качество за вас с високо качество и бюджет, осигурявайки най-добрите условия за сътрудничество в София. Специалистите на компанията ще завършат всички етапи на ремонта с европейско качество за кратко време, без да нарушават качеството на крайния резултат. За цялата извършена работа се съставя протокол. Приемането се извършва, ако клиентът е абсолютно доволен от крайния резултат.

Ремонти.net
Add a comment